tiistai 6. toukokuuta 2014

Tenttiin lukemista ja raakabrownieta

Hei!

Tein eilen raakabrownieta ja halusin jakaa kanssanne ohjeen. Olen pitkään halunnut kokeilla raakabrownien tekemistä ja nyt vihdoin sitä tein. Terveellistä ja hyvää! Maku muistuttaa enemmän tumman suklaan kitkeryyttä, joten mitään supermakeaa raakabrownie ei ole. Taateleita lisäämällä siitä saa kuitenkin makeampaa. Ohjeen löysin ihanasta ruokablogista My New Roots. Tässä on alkuperäinen ohje: http://www.mynewroots.org/site/2011/04/the-raw-brownie-2/. Blogin muutkin ohjeet ovat ihania ja kuvat aivan mahtavia. Kannattaa siis käydä katsomassa, vaikka ei brownieita alkaisi väsäämään. Itse tein hieman pienemmän annoksen, sillä vaihdoin kupit desilitroiksi. Hyvin onnistui niinkin.



Raakabrownie

2 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl manteleita
1/4 tl ruusu- tai merisuolaa

1. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen liotin taateleita, pähkinöitä ja manteleita noin kahdeksan tuntia vedessä. Suosittelen laittamaan kaikki raaka-aineet eri astioihin likoamaan, sillä ne lisätään eri vaiheissa. Kaada liotuksen jälkeen vesi pois niin, että ylimääräistä nestettä tulee taikinaan mahdolllisimman vähän.
2. Laita saksanpähkinät monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes pähkinät ovat hienoksi jauhettu.
3. Lisää kaakaojauhe ja suola saksanpähkinöiden sekaan.
4. Lisää taatelit seokseen ja sekoita, kunnes taikina on tarttuvaa.
5. Sekoita lopullinen taikina pilkottujen manteleiden kanssa ja painele lopullinen taikina sopivaan vuokaan. Laita brownie jääkaappiin tai pakastimeen. Mitä kylmempää brownie on, sitä helpompi sitä on leikata. Säilytä brownieta ilmatiiviissä rasiassa.



Tähän päivään on kuulunut myös huomiseen tenttiin pänttäämistä. Sen vastapainoksi lähdin illalla pumppiin pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa ulkoiluttamaan uusia sisätreenikenkiäni.


Paita: Only, Pitkät treenitrikoot: Stadium/SOC, Sisätreenikengät: Stadium/SOC

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava päivä! Mitä te olette tänään tehneet? Oletteko te löytäneet ja kokeilleet uusia hyviä ruokaohjeita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti