perjantai 30. toukokuuta 2014

Skotlanti

Halò!

Terveisiä Skotlannista ja pahoittelut hiljaisuudesta blogin puolella! Hiljaisuudesta johtuen hemmottelen teitä koko viikonlopun blogiteksteillä. Tänään vuorossa on kokemuksia Skotlannin matkalta. Kunhan säät hieman lämpenevät voin myös näyttää teille, mitä matkalta tuli hankittua.

Vietin Skotlannissa ihanan viikon mittaisen loman, jolloin sain opiskelun jälkeensä jättäneet rippeet ravisteltua päältäni. Opiskelu jatkuu tosin kesälläkin, joten pieniä murusia jäi jälkeen. Matka tarjosi kuitenkin täydellistä rentoutumista ja arjesta irtautumista. Asuimme hotellissa (tai itseasiassa huoneistohotellissa) pienessä kylässä Aberfoylessa. Paikka oli aikalailla maaseudulla ja maisemat olivat upeat: ihania järviä, upeita vuoria ja verheä kesäinen luonto. Nautin olostani täysin rinnoin. Lisäksi hotellilla oli kuntosali, uima-allas ja saunatilat, joten pääsin pitkästä aikaa liikkumaan ja nauttimaan höyrysaunan lämmöstä. Matkaamme sisältyi monipuolista tekemistä. Monena päivänä kävimme ulkoilemassa: tutustuimme hotellimme lähiseutuun, Loch Lomondin ympäristöön ja Aberfoylen kylän luontoon. Kaupunkimatkat teimme Glasgow'n ja Stirlingiin. Glasgowssa vietimme aikaa pyörimällä kaupoissa sekä tutustumalla Kelvingroven taidegalleriaan ja museoon. Suosittelen käymään siellä. Kokoelmiin kuuluu paljon paikallista taidetta ja kulttuuria sekä paljon tietoa Skotlannin historiasta. Ja mitäpä Skotlannin matka olisi ilman viskiä: osallistuimme viskin maisteluun sekä kävimme tutustumassa Glengoynen viskitislaamoon. Oli todella mielenkiintoista tutustua Skotlantilaiseen kulttuuriin ja huomata, kuinka ylpeitä skotlantilaiset itse ovat omasta kulttuuristaan ja perinteistään. Tulipa sitä itsekin maistettua esimerkiksi haggista, tosin kasvismuodossa.

Seuraavaksi joitakin kuvia matkalta:

Aberfoyle:

 
 
Niityt olivat sinisenään sinikelloista.
 
 

 









 
 
Loch Lomond:
 












Joku oli tehnyt metsään majan.


 
Stirling (kuvat Stirlingin linnalta, jossa on aikanaan asunut esimerkiksi Maria Stuart):
 


 
 
 
Paljon tuli matkan aikana nähtyä, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Ensi kerralla pitää päästä tutustumaan vielä Edinburghiin, kauniiseen rannikkoon sekä upeisiin saariin, esimerkiksi Skyen saareen. Jos Skotlanti on vielä tutustumatta, suosittelen todella lämpimästi tutustumaan. Jos ulkomaan matkaan ei tällä hetkellä ole varaa suosittelen tutustumaan Turun saaristoon. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin Turussa ja Skotlannissa oli aika paljonkin yhtäläisyyksiä. Suosittelen tutustumaan Ruissalon luonnonsuojelualueeseen sekä käymään Turun linnassa. Päivän päätteeksi voi kipaista panimoravintola Kouluun siemaisemaan lasillisen ravintolan omaa olutta tai Ravintola Teerenpeliin maistamaan ulkomailla asti kehuttua Lahtelaista viskiä.


2 kommenttia:

  1. AH mitä PAIKKOJA!! Ja aivan ylimahtavia kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!!! Teidän pitää paremman puoliskon kanssa mennä joskus siellä käymään. Nauttisitte siitä varmasti!:)

    VastaaPoista