lauantai 31. toukokuuta 2014

Feta-pinaattipiiras

Huomenta!

Tein eilen feta-pinaattipiiraasta lounaaksi tomaattisalaatin kera. Tässä ohje siihen. Toivottavasti nautitte!




Feta-pinaattipiiras

1 pkt valmista piirakkataikinaa (tai itse tehty piirakkataikina)
1 sipuli
1 ps pakastepinaattia
150 g fetajuustoa
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
50 g parmesaanijuustoa
1,5 dl ruokakermaa
pippuria

Laita uuni lämpenemään 200°c tasalämmölle. Sulata pinaatti ja piirakkataikina huoneenlämmössä. Valuta pinaatista ylimääräinen vesi esimerkiksi sihvilän avulla. Painele piirakkataikina piirakkavuokaan ja laita se noin viideksi minuutiksi uuniin kypsymään. Leikkaa sipuli ja paista pannulla niin, että sipuli pehmenee hieman. Sekoita pinaatti, juustoraaste, parmesaanijuusto, ruokakerma ja pippuri tasaiseksi. Koostumus saa olla melko paksu. Lisää ruokakermaa tarvittaessa. Leikkaa fetajuusto sopiviksi paloiksi. Asettele sipulit ja fetajuusto piirakan pohjalle, levitä pinaatti-juustomassa päälle tasaisesti. Laita uuniin ja paista piirakkaa noin 15 min tasalämmöllä ja toiset 15 min alalämmöllä. Näin pohja kypsyy hyvin. Piirakka on valmis, kun se on päältä kauniin ruskea.

Tomaattisalaatti

250 g tomaatteja
suolaa
basilikaa

Leikkaa tomaatit paloihin. Kokeile samalla, kuinka moneen muotoon saat tomaatin leikattua. Salaatista tulee mielenkiintoinen, kun palat ovat erikokoisia ja -muotoisia. Laita tomaatit kippoon, sirottele päälle hieman suolaa ja sekoita. Anna tomaattien seistä hetken rauhassa. Suola tuo tomaateista esiin luontaisen maun. Revi hieman basilikaa tomaattien päälle.

Molemmat ovat todella helppoja tehdä ja maistuvat todella hyvältä. Rohkeasti kokeilmaan! Toivottavasti pidätte. Jatketaan ihanasta viikonlopusta nauttimista! Onko teillä ollut rentouttava viikonlopun aloitus?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti