sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kaunistu ruusuvedellä

Ihanaa iltaa!

Toivottavasti kaikille kuuluu todella hyvää ja olette saaneet (myös) levätä pääsiäisloman aikana. Tänään päätin kirjoittaa ruusuvedestä ja sen hyvistä vaikutuksista. Ruusuvesi onkin niin mahtava tuote, että se ansaitseekin oman tekstinsä!



Ruusuvesi kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Lisäksi se on miedosti antiseptinen, jolloin siitä on apua myös aknen hoidossa. Lisäksi sitä kannattaa laittaa ärtyneelle tai auringossa palaneelle iholle.  Ruusuvesi myös puhdistaa ihon hyvin. Sitä voi käyttää jopa kevyen meikin puhdistukseen. Se myös parantaa ihoa ja vähentää iän merkkejä. Lisäksi vinkki miehille: ruusuvesi toimii mainiosti parranajon jälkeen. Ruusuvesi on erityisen hyvä herkälle, kuivalle, couperottiselle ja ikääntyvälle iholle, mutta se sopii hyvin sekä kuivalle että rasvaiselle iholle sen tasapainoittavien ominaisuuksien vuoksi.



Ruusun tuoksun sanotaan voimakkaasti parantavan mielialaa. Aromaterapiassa ruusun ajatellaan helpottavan ja rauhoittavan mieltä sekä auttavan surussa, pettymyksissä ja masennuksessa. Historiassa ruusut ovat symboloineet onnea, kestävää rakkautta ja jälleensyntymistä.

Ruusua voidaan hyödyntää myös ruoanlaitossa. Itse en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta etsin hyvää reseptiä, jossa ruusuvettä pääsisi hyödyntämään. Ruusun terälehdet ovat syötäviä, mutta kannattaa valikoida tarkasti, mitä suuhunsa laittaa. Syötäväksi soveltuvat puhtaissa olosuhteissa kasvaneet myrkyttömät kukat. Syötävistä kukista kannattaa kysyä lisää vaikkapa kukka- tai puutarhaliikkeestä. Lisäksi ruusuvettä käytetään monissa resepteissä. Tässä esimerkiksi Eeva Kolun kirjoitus ruususta ruoanlaitossa: http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/tag/ruusuvesi/ ja tässä lisäksi juomia (alkoholittomia ja alkoholillisia), joihin on lisätty ruusuvettä: http://www.yummly.com/recipes/rose-water-drink.

Itse käytän Khadin ruusuvettä (Khadi pure rose water), mutta ruusuvettä saa esimerkiksi apteekeista sekä joistakin elintarvikekaupoista. Varsinkin etnisistä elintarvikeliikkeistä voi saada ruusuvettä edullisesti.



Käytättekö ruusuvettä tai muita kukkaisvesiä? Miten olette niitä hyödyntäneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti