sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Nenä kirjassa

Hei!

Pahoittelen pitkää taukoa blogin puolella. Kesäopinnot tuli saada valmiiksi ja se vei hieman aikaa. Lisäksi joudun edelleen tukeutumaan toisten kuviin. Muuttaessani takaisin opiskelupaikkakunnalleni, kameran johto jäi kotipaikkakunnalle. Parin viikon päästä kuitenkin paluu omien kuvien pariin.

Surkeaksi ei kuitenkaan ruveta, vaan tänään esittelen kirjoja, joita olen tällä hetkellä lukemassa. Kiireisessä arjessa lukeminen pääsee välillä unohtumaan. Lisäksi opintoihini kuuluu paljon lukemista, jolloin vapaa-ajalla lukeminen ei aina innosta. Lukemani kirjat ovat pitkään painottuneet elämänkertojen puolelle. Fiktiivinen kirjallisuus ei ole niinkään paljon innostanut. Nyt kuitenkin olen alkanut lukea taas myös fiktiivisiä kirjoja ja pitkästä aikaa nauttinut niistä. Tapanani on myös lukea montaa kirjaa samaan aikaan ja vaihdella niitä mielitekojen mukaan. Innostuessani uudesta kirjasta, saatan helposti jättää toiset taas hetkeksi taka-alalle ja palata niihin jonkin ajan kuluttua.

Toivottavasti saatte näistä kirjoista vinkkejä omaan lukemiseen. Jakakaa ehdottomasti myös itse tällä hetkellä lukemianne kirjoja tai kaikkien aikojen suosikkikirjojanne tänne kommentteihin.

Laura Collins: Kate Moss - The Complete Picture


(kuva: http://www.panmacmillan.com/author/lauracollins)


Kirja on kaikessa yksinkertaisuudessaan Kate Mossin elämänkerta. Ostin tämän alennuskirjojen parista Skotlannissa ollessani. En ehkä olisi muuten tullut kirjaa lukeneeksi, ellei se olisi tullut edullisena kirjana vastaan. Nyt kuitenkin ahmin kirjaa suurissa lohkoissa. Se on mielenkiintoinen kuvaus yhden aikamme upeimman huippumallin synnystä ja 1990-luvun mallipiireistä. Suosittelen lukemaan kirjan, jos 1990-luvun muotikulissit ja Kate Moss kiinnostavat.

Mark Williams ja Danny Penman: Mindfulness - A Practical Guide to Finding Peace In A Frantic World


(kuva: http://www.healthista.com/mind/why-everyones-talking-about-mindfulness/)

Tämän kirjan löysin myös Skotlannista kirjakaupasta. Kirjassa opetetaan mindfulness-meditaatiota 8 viikon ohjelman avulla. Kirja sisältää teoreettista tietoa mindfulnessista sekä käytännön meditaatioharjoituksia. Lisäksi kirjaan sisältyy cd, joka sisältää ohjattuja meditaatioita. Meditaatio on todella tehokas tapa ylläpitää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jopa ennaltaehkäistä tai hoitaa sairauksia. 8 viikon ohjelma olisi hyvä tehdä yhtäjaksoisesti ja siksi kirja onkin nyt minulla tauolla. Alkupuoleen olen siis hiukan päässyt tutustumaan ja se on vaikuttanut todella hyvältä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, jos on kiinnostunut minfulnessista ja meditoinnista.

Beth Ravis: Across the Universe


(kuva: http://fantasybookcritic.blogspot.fi/2012/03/across-universe-by-beth-revis-reviewed.html)

Tämä kirja edustaa fiktiivistä kirjallisuutta ja on osa trilogiaa. Tarinassa seurataan 17-vuotiasta Amya, joka lähetetään avaruusaluksella vanhempiensa ja valitun joukon kanssa kaukaiselle planeetalle. Heidän on tarkoitus matkustaa aluksella 300 vuotta jäädytettyinä arkuissa. Amy kuitenkin herää ennenaikaisesti. Itse olen vielä kirjassa melko alussa. Se on kuitenkin helppoa ja koukuttavaa luettavaa. Aihe ei ole myöskään turhaan korkealentoinen, vaikka sci-fiä onkin. Tarinassa on myös aiheita, jotka eivät ole paikkasidonnaisia, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän. Suosittelen tutustumaan, jos tällainen nuorten aikuisten kirjallisuus kiinnostaa.

Alexander McCall Smith:  I muntra damers sällskap (In the Company of Cheerful Ladies, Botswanan iloiset rouvat)


(kuva: http://deckarspecialisten.se/cozy-crime/i-muntra-damers-sallskap/)

Jotta pääsee kehittämään itseään entistä enemmän, pitäähän jotain lukea ruotsiksikin. Alexander McCall Smith on tunnettu skotlantilainen kirjailija. Lisäksi hän toimii Edinburghin yliopiston oikeustieteen emeritusprofessorina. Hän on kirjoittanut tunnettua Mma Ramotswe tutkii -kirjasarjaa, jota tämäkin kirja edustaa. Kirjasarjassa seurataan Mma Ramotswen yksityisetsivätoimiston arkea. Kirja on kevyttä ja hauskaa luettavaa näin vieraallakin kielellä.

Lisää vinkkejä lukemiseen:

Jos lukuvinkkejä ja kirja-arvioita haluaa seurata muualtakin, kannattaa jälleen siirtyä Youtuben puoleen.

Itse pidän hollantilaisen Sannen booksandquills-kanavasta. Sanne osaa kertoa kirjoista mielenkiintoa herättävästi ja monipuolisesti. Lisäksi hän esittelee erilaisia kirjoja monista eri kategorioista. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

https://www.youtube.com/user/booksandquills/featured


Youtubesta löytyy myös monia muita kirjoihin painottuvia kanavia. Kannattaa etsiä vinkkejä!

Minkälaisista kirjoista pidätte? Entä mitä olette juuri tällä hetkellä lukemassa?

Viikon levy:

Soko: I Thought I Was an Alien (2012)


(kuva: http://www.stereogum.com/950132/stream-soko-i-thought-i-was-an-alien-stereogum-premiere/mp3s/)

Soko, Stéphanie Sokolinski, on ranskalainen laulaja ja näyttelijä. Levyn tunnelma on rauhallinen ja kaunis, ja kappaleet ovat ranskalaisen tyylin mukaisesti laulelmallisia ja melko minimalistisia. Kappaleiden sanoitukset eivät kuitenkaan ole niitä tavallisimpia, vaan mielenkiintoisia ja omaperäisiä.

Varoitus! Levy sisältää ranskalaiselle musiikille tyypillistä kuiskailua ja hönkäilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti