maanantai 4. elokuuta 2014

Hyvinvoinnin Youtube

Howdy!

Vietän edelleen aikaa mökillä ja nautin vilvoittavasta merituulesta. Tänään ajattelin jakaa kanssanne hyvinvoinnin Youtube-kanavia, joita itse hyödynnän omassa arjessani. Toivottavasti saatte niistä jotain vinkkejä myös omaan arkeenne.

Freelee the Banana Girl




Tämä australialainen vegaaniruoan puolestapuhuja on kehittänyt oman Raw till 4 -ruokavalion. Ruokavalio ja elämäntapa on vähitellen levinnyt jo monen kotikeittiöön ympäri maailmaa. Freelee yhdessä miehensä Harleyn kanssa puhuu terveellisen ruoan, säännöllisen liikkumisen ja totuuden puolesta.

Itse en noudata Raw till 4 -ruokavaliota, mutta olen ottanut siitä vinkkejä ja vaikutteita omaan syömiseeni. Ajatuksena Raw till 4:ssa on kuitenkin tietyllä tapaa mullistava: syö niin paljon kuin haluat, syö erityisesti hiilihydraatteja, aina vegaanista ruokaa ja samalla otat huomioon toiset ihmiset ja eläimet. Itse olen ottanut ruokavaliossani käyttöön seuraavia asioita:

-suurin osa päivittäisestä ruoasta tuoreista hedelmistä ja vihanneksista, ja syö niitä niin paljon kuin haluat
-tarkkaile suolan ja rasvan määrää
-lisää vegaanisen ruoan määrää (nykyään löytyy todella hyviä korvikkeita esimerkiksi maitotuotteille)
-välillä voi syödä koko päivän vain raakaruokaa ja iltapäivällä vasta lämpimän aterian

Suosittelen ainakin kurkkaamaan, mistä tässä on kyse. Ihan purematta ei kannata tätä uutta ruokavaliota kuitenkaan niellä. Se on uusi ja tätä noudattavat henkilötkin ovat syöneet sen mukaan vasta noin kahdeksan vuotta. Vasta ajan myötä tiedetään, miten tällainen ruokavalio todella ihmiskehoon vaikuttaa. Tässä vielä video, jolla kerrotaan viikon Raw till 4 -ateriat sekä tietoa kyseisestä ruokavaliosta.

 
 
 
 
Veronica Krestow
 
 
 
 
Veronica Krestow on kalifornialainen transformational coach (suomessa ei todennäköisesti ole vastaavaa pätevyyttä). Hänen youtube-kanavansa tarkoitus on inspiroida ja voimauttaa ihmisiä ja auttaa heitä löytämään vapauden, selkeyden ja todellisen tarkoituksen syvempiä tasoja. Videoita on kanavalla satoja ja aiheita laidasta laitaan. Kannattaa ehdottomasti käydä selaamassa, mitkä niistä puhuttelevat mahdollisesti juuri sinua.
 
Veronica Krestowin videot ovat aitoja ja hän antaa itsestään paljon. Hänen videoissaan näkee ihmisen aitouden ja läsnäolon. Videoista saa vinkkejä meditaatioon sekä erilaisiin elämäntilanteisiin. Monet myös lähettävät hänelle kysymyksiä, joihin hän vastaa joissain videoissaan. Krestowilta olen oppinut, että on hyvä pysähtyä vähintään kerran päivässä ja tärkeintä on kuunnella aina omaa sisäistä ääntään.
 
Tässä esittelyvideo Veronica Krestowin kanavasta:
 
 
Colleen Saidman Yee (plumtv)
 
 
 
Jätin parhaan (tai ainakin itselleni tärkeimmän) viimeiseksi. Teen vähintään kerran päivässä jonkin Colleen Saidman Yeen lyhyistä joogaharjoituksista. Ilman lyhyttä joogaharjoitusta päiväni tuntuu sekavalta ja irralliselta. Erityisesti jos päivän aloittaa joogalla ja lyhyellä meditaatiolla, ajatukset tuntuvat selkeämmilta ja helpommin hallittavilta ja tunnen olevani enemmän läsnä. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi pari viikkoa ja havainnoimaan, tunteeko eron.
 
Colleen Saidman Yee on amerikkalainen tunnettu joogaohjaaja. Hän on opettanut joogaa 12 vuotta. Lisäksi hän on perustanut miehensä, yhtälailla tunnetun joogaohjaajan Rodney Yeen, kanssa Yoga Shanti -studion New Yorkiin. Youtubesta löytyvät Colleen Saidman Yeen joogaharjoitukset ovat plumtv-kanavalta ja ne kaikki kestävät noin 20 minuuttia. Aikaa ei siis voi käyttää tekosyynä! Videolta voi olla aluksi vaikeaa seurata ohjeistusta, erityisesti jos jooga ei ole ennestään tuttua. Kannattaa siis olla kärsivällinen ja itselleen armollinen. Liikkeet oppii kuitenkin nopeasti ja ne ovat melko yksinkertaisia. Jos tuntuu, ettei pääse videoon mukaan millään, voi harjoituksen vain katsoa. Kannattaa valita harjoituksista yksi, johon keskittyy erityisesti. Kun oppii yhden hyvin, on myös helpompi opetella muutkin.
 
Tässä kaikki Colleen Saidmanin joogaharjoitukset:
 
 
 
 
 
 
 
 
Tämän päivän teksti onkin pelkkää naisvoimaa! Käytättekö Youtubea henkisen ja fyysisen hyvinvointinne lisäämiseen? Jos käytätte, miten? Ihanaa viikkoa kaikille!
 
Viikon levy:
 
Mirel Wagner: When the Cellar Children See the Light of Day (2014)
 
 
 
Viikon levy on viikonloppuna ilmestyvä, ihan upouusi. Suomalaisen Mirel Wagnerin toinen albumi, When the Cellar Children See the Light of The Day, on jo ulkomaillakin positiivista palautetta saanut ja laajalti tiedostettu. Brittiläinen Mojo-lehti antoi uudelle albumille täydet viisi tähteä (on muuten hyvä musiikkilehti, jos on kiinnostunut musiikista ja artisteista). Mirel Wagnerin levy julkaistaan Suomessa nyt viikonloppuna Flow-festivaaleilla. Hän myös esiintyy siellä. Itse olen nähnyt Wagnerin muutama vuosi sitten kun olin Helsingissä Virgin oilissa katsomassa amerikkalaista artistia Lissieta. Wagner oli myös paikalla esiintymässä. Hänen musiikkinsa on todella vangitsevaa ja riisuttua. Uuden levyn kappaleet ovat synkkiä ja käsittelevät kuolemaa ja tuhoa. Kappaleet ovat kauniita ja vangitsevia. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!
 
Levyä voi kuunnella ennakkoon Nyt-liitteen sivuilta: http://nyt.fi/a1305855375888
 
Onko joku muuten menossa Flow-festivaaleille viikonloppuna?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti