sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Maakuntamatkailua Kauhajoella

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Päätimme poikaystäväni kanssa lähteä tutustumaan maakuntaamme tarkemmin ja suuntasimme auton keulan kohti Kauhajokea. Kauhajoella on paljon nähtävyyksiä, joihin halusimme tutustua tarkemmin. Valitettavasti unohdin kamerani kotiin, joten omat kuvat jäivät nyt ottamatta. Hyödynsin kuitenkin kuvia internetin ihmeellisestä maailmasta. Itse olin odottanut koko kevään, että pääsen käymään Valkoinen Puu -kahvilassa Kauhajoen keskustassa sekä viime viikonloppuna päätimme, että käymme jossain läheisessä kansallispuistossa. Kauhajoen yhteydestähän sekin löytyi, nimittäin Lauhanvuoren kansallispuisto.

Valkoinen Puu


 
 
 



Valkoinen Puu on Kauhajoen keskustasta löytyvä tunnelmallinen amerikkalaistyylinen kahvila ja lifestyle-yritys. Valkoinen puu -kahvila osallistui myös Suomen paras leipomo -kilpailuun, josta sen itsekin bongasin. Kahvilan on perustanut suomalais-amerikkalainen pariskunta. Kahvilan tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa ihania leivoksia, amerikkalaisia pannukakkuja, suolaisia herkkuja sekä luomuteetä ja kahveja. Kahvilan yhteydessä toimivat myös lifestyle-myymälä sekä taidegalleria. Itse maistoin kahvilassa suklaakakkua (kakkupalan koko oli valtava) ja join kupin teetä. Molemmat olivat herkullisia! Kaiken lisäksi Valkoisessa Puussa suositaan luomutuotteita!

Suosittelen ehdottomasti käymään Valkoinen Puu -kahvilassa, jos se on vain mahdollista. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen!

Valkoinen Puu Cafe & Shop
Topeeka 15
61800 Kauhajoki

Aukioloajat:

ma-la 10-21
su 12-17

Lauhanjärven kansallispuisto


 
 



Lauhanjärven kansallispuisto sijaitsee Kauhajoen ja Isojoen rajalla. Jääkausi on jättänyt kansallispuistoon oman persoonallisen jälkensä: se on yksi Länsi-Suomen korkeimmista kohdista ja alueella on jäiden mukanaan raahaamia kiviröykkiöitä.. Luonto oli kansallispuistossa todella kaunista ja monimuotoista. Polkujen vierellä kasvoi myös herkullisia mustikoita! Kansallispuistossa on noin 10 kilometriä merkittyjä reittejä, mikä tekee siitä mainion retkikohteen. Lisäksi siellä on näköalatorni, jonka korkeus on 22 metriä. Maisemat ovat ylhäältä mahtavat ja sieltä voi nähdä Kristiinankaupunkiin ja jopa Poriin asti.

Itse ainakin tulee liian harvoin hyödynnettyä kansallispuistojen upeita ulkoilumahdollisuuksia. Usein lähtemisen tekee vaikeaksi se, että kansallispuistot ovat melko kaukana ja sinne päästäkseen tarvitsee lähes poikkeuksetta auton. Jos auton käyttö on kuitenkin mahdollista, kannattaa ehdottomasti varata päivä upeiden maisemien ja raittiin ilman parissa!

Toivottavasti saitte tästä vinkkejä kesän matkailuihin! Harrastatteko te maakuntamatkailua? Onko teidän asuinpaikkanne lähellä jotain kohteita, joita voisitte suositella muille? Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Viikon levy:

Baths: Cerulean (2010)



Baths on Will Wiesenfeld, 25-vuotias muusikko Los Angelesista. Löysin Bathsin musiikin joskus lukioaikanani, ennen kuin tämä debyyttilevy Cerulean oli vielä ilmestynyt. Tykästyin paljon tähän mielenkiintoiseen ja innovatiiviseen ambientiin. Tämän musiikin tahdissa voi fiilistellä yksin kotona tai viettää rennon illan kavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti